Politika privatnosti

UVOD

Veb-sajt www.babybell.rs (pod pokroviteljstvom Baby Bell d.o.o. , sa sedištem u Beogradu) ceni privatnost svih posetilaca veb-sajta i posvećen je obezbeđivanju sigurnosti prikupljenih informacija o posetiocima, u skladu sa ovom Politikom privatnosti. Molimo Vas da pročitate u potpunosti Politiku privatnosti pre nego što počnete sa korišćenjem ovog veb-sajta ili davanjem ličnih informacija. Pružajući informacije na ovom veb-sajtu, podrazumevamo da razumete i pristajete na uslove ove Politike privatnosti.

INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Lični podaci koje prikupljamo od posetilaca namenjeni su analizi poseta veb-sajtu i dobijanju informacija o interesovanjima posetilaca. Ovo nam pre svega služi kako bismo mogli da personalizujemo veb-sajt sa preporukama o proizvodima ili informacijama za koje verujemo da vam mogu biti od interesa, a na bazi vaših prethodnih interakcija, informacija koje ste nam dali ili informacija o vama koje smo dobili od treće strane. Informacije o vašim interesovanjima mogu doći iz više izvora, uključuju i vaša pretraživanja i vaše reakcije na on-line reklame. Kroz interakciju sa ovim veb-sajtom, možemo prikupiti podatke o vama na nekoliko načina:

  •  Aktivno prikupljanje podataka - podrazumeva aktivno slanje podataka kada se logujete kao član na naš veb-sajt, učestvujete u anketama ili promocijama, koristite naše alate, odgovarate na naše incijative ili nas direktno kontaktirate. U zavisnosti od izbora, možete nam slati lične podatke, kao što su: ime, e-mail adresa, poštanska adresa, broj telefona, datum rođenja, pol, kao i datum termina, rođenja deteta, ime deteta i pol deteta. U zavisnosi od toga u kojoj aktivnosti na veb-sajtu učestvujete, možda ćete davati i dodatne informacije uključuju i zdravstvene podatke. U svakom momentu vi odlučujete koje informacije želite da podelite sa nama.
  • Pasivno prikupljanje podataka - podrazumeva prikupljanje informacija o tome kako koristite veb-sajt putem web log fajlova, kolačića, internet tagova, trekovanja piksela i sličnih tehnologija. Kada pristupate ovom veb-sajtu preko desktop računara, tableta ili mobilnih uređaja, možemo prikupljati određene informacije kao što su tip i verzija pretraživača, IP adresa, podaci o lokaciji i identifikator uređaja.

Sve podatke o vama prikupljamo isključivo iz dva razloga:

  1. Zato što želimo da odredimo koja su vaša interesovanja, kako bismo mogli da vam pružamo ciljane informacije i reklame, bilo direktno, bilo preko naših marketinških partnera (na našem veb-sajtu, newsletteru, putem e-maila i dr).
  2. Kako bismo mogli da kreiramo statističke izveštaje, koji su isključivo u anonimnoj formi.

UPOTREBA KOLAČIĆA

Određeni podaci i informacije se mogu automatski prikupljati upotrebom “kolačića”, “internet tagova” i drugih sličnih tehnologija, koje postavljaju Baby Bell i treća lica. Ova vrsta anonimnih informacija nam omogućava da procenimo interesovanja posetilaca i izvodimo različite aktivnosti u svrhu istraživanja tržišta. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koje sajt može da koristi kako bi identifikovao ponovljene posete, olakšao pristup i korišćenje sajta posetiocu, a nama omogućava da pratimo ponašanje posetioca na sajtu i objedinjujemo prikupljene podatke koji će nam pomoći da unapredimo sadržaj na sajtu i ciljamo marketinške aktivnosti. Ukoliko ne želite da se ove informcije prikupljaju putem kolačića, postoji jednostavna procedura u većini pretraživača koja vam omogućava da uklonite ovu funkciju. Ipak, imajte u vidu da su kolačići neophodni kako bismo mogli da personalizujemo informacije namenjene isključivo vama. Možemo pristupiti samo onim kolačićima koji su sačuvani u vašem pretraživaču. Druge organizacije nemaju pristup kolačićima koje smo mi postavili.

SIGURNOST LIČNIH PODATAKA

Mi čuvamo poverljivost vaših ličnih podataka. Informacije koje nam date čuvaju se na našem serveru, a mogu im pristupiti naši saradnici, državni organi, naši pravni sledbenici i lica koja angažujemo da obrađuju podatke u naše ime u svrhe navedene u ovoj politici ili druge svrhe za koje ste Vi dali odobrenje. Takođe, možemo preneti informacije o upotrebi našeg internet sajta trećim licima ali to neće uključivati informacije na osnovu kojih Vi možete biti identifikovani. Osim ako to zakon ne nalaže, nećemo ni na koji način učiniti dostupnim niti distribuirati informacije o Vama koje nam pružite, bez vašeg prethodnog odobrenja.

Naši zaposleni, kao i autorizivani nezavisni ugovarači (u daljem tekstu: Osoblje) mogu imati pristup vašim podacima. Ovaj pristup je isključivo u svrhu našeg poslovanja, a ne u njihovu ličnu svrhu. Osoblje pristupa ovim podacima i koristi ih u skladu sa našim instrukcijama, i pod obavezom čuvanja tajnosti i bezbednosti podataka.

U svim slučajevima, lični podaci posetilaca će biti zaštićeni kao tajni.

Za statističke izveštaje otkrivamo informacije isključivo u anonimnoj formi.